Biográfia

StabilFrazír zenekar
Dirty SKA - BajaA bajai StabilFrazír zenekar 2011 óta zenél ezen a néven. Az alapító négyes fogat, Ódor Krisztián énekes, gitáros, Juhász Norbert gitáros, Hunyadi Gábor basszusgitáros és Kovács András dobos mellé az elmúlt években Tóth Viktor hegedűs, Tari Martin szaxofonos és Hegedűs Gábor billentyűs érkezett.

A csapat 2016 nyarán kiegészült három fúvóssal, Vereb Jani harsonással, Földi Jácint trombitással és Csányi Latzy tenor szaxofonossal így a fix formáció 10 fővel áll színpadra!

A zenekar magja korábban is együtt zenélt a Strange nevű együttesben, ahol kezdeti négyes – dob, basszus, gitár és ének – lényegesen egyszerűbb, punkosabb hangzást produkált, de mivel az új formáció tagjaihoz közelebb áll a REGGAE, a SKA és az ezekkel rokon műfajok, a StabilFrazír már ez utóbbiakból merít ihletet. Az együttes a hegedű és a fúvósszekció hangszereivel kibővítve új irányvonalat követ.

Az új hangzásvilág nem szűkölködik a feszes SKA, illetve REGGAE ritmusokban, de fellelhetők benne a magyar és balkáni népzene stílusjegyei is. A kizárólag magyar nyelven előadott saját szerzeményeik ironikus, kritikus, vicces, aktuális, nosztalgikus és örök érvényű üzenettel bírnak!

A StabilFrazír igényes zenei világa egyszerre progresszív és dinamikus, ugyanakkor kiváló lehetőséget nyújt a táncolásra, bulizásra. A zenekar tagjai vallják, hogy a zenéjük mindenkié, s céljuk, hogy minél többen megismerjék a StabilFrazír dirty ska zenei világát!

A StabilFrazír zenekart a Nemzeti Kulturális Alap és a Cseh Tamás Program egyaránt támogatja. Az együttműködés keretében 2016 kora tavaszától a zenekar stúdióban készíti bemutatkozó nagylemezét, melyről az első friss sláger – Hétvégére – és a dalhoz készült video klip július 8-án jelenik meg a Lángoló Gitárok oldalán! (www.langologitarok.hu) Az új album várható megjelenése 2016. augusztus vége-szeptember eleje!

Baja már a 80-as években is a SKA zene egyik vidéki fellegvára volt a Fórum zenekar jóvoltából, most a stafétát a StabilFrazír zenészei vették át és pörgetik tovább fergeteges koncertjeiken!

Tagok

Ódor Krisztián Gitár / Ének
Juhász Norbert Gitár / Vokál
Hunyadi Gábor Basszusgitár
Kovács András Dob
Tóth Viktor Hegedű / Vokál
Földi Jácint Trombita
Tari Martin Alt szaxofon
Csányi Latzy Tenor szaxofon
Vereb Jani Harsona
Hegedűs Gábor Billentyű / Vokál

 Zenéink

  • Nem haldoklom 3:28
  • Másképp látom 2:52
  • Zombi-dal 4:42
  • Dinnyeragga 3:33
  • Ne ragadj le 4:24
  • Dr. Bubó 1:30

Belépés

Koncertnaptár